FAQs

WONG ENOM

Ngendi aku bisa nemokake dhaptar pengepakan?
Endi program sing bakal ditindakake?
Aku bisa mlebu menyang NCS karo kanca-kanca?
Apa ponsel ditindakake ing NCS?
Apa wong enom kudu nggawa kanthong sing turu?
Apa dhaharan sing disedhiyakake?


Ngendi aku bisa nemokake dhaptar pengepakan?

Daftar kemasan kalebu ing NCS Summer / Autumn Guide sing dikirim menyang wong enom lan wong tuwa / biyantu karo panggonan sing dikonfirmasi *. Kita ngirim iki kira-kira siji sasi sadurunge wiwitan program.
Yen sampeyan durung nampa NCS Summer / Autumn Guide, sampeyan bisa klik link ing ngisor iki kanggo ndeleng versi online sing kalebu dhaptar packing.

NCS Summer Guide 2017
Sampeyan diijini nggawa siji koper lan siji dina tas karo sampeyan. Sembarang kanthong tambahan kudu ditinggalake, supaya bisa tetep ana ing watesan bagasi. Mangga nyoba supaya ora nggunakake koper gedhe amerga papan bagasi diwatesi.

Wong enom ngirim ora nggawa barang sing dilarang kayata alkohol, obatan ilegal, barang ilegal, peninju utawa senjata menyang NCS. Kita takon wong enom kanggo ngurmati aturan kasebut amarga bakal ana konsekuensi yen dheweke kepengin duwe barang kasebut.

Elinga yen kita ora bisa ngamanake barang pribadi. Mulane, disaranake yen sampeyan ora nggawa barang sing larang regane utawa barang berharga.

Endi program sing bakal ditindakake?

Saben Program NCS njupuk Panggonan ing UK.
Ing taun-taun sadurungé, wong enom wis mlaku menyang lokasi kayata Skotlandia, Cumbria, Kent lan Wales kanggo Phase 1 saka program kasebut.

Fase 2 lan 3 biasane dumunung cedhak karo panggonan lokal wong enom, asring ing dalan adoh saka omah utawa sekolah, nanging ora beda-beda lan wong enom bisa luwih saka omah.

Kita bakal ngirimake jadwal wektu kanthi informasi luwih lengkap babagan lokasi sing pas kira-kira setunggal sasi sadurunge tanggal wiwitan saben program yen kabeh venue wis dikonfirmasi.

Peserta kudu lelungan menyang titik patemon sing biasane ing utawa cedhak karo wilayah lokal. Kita banjur ngatur lelungan kanggo njupuk wong enom ing sembarang panggonan sing luwih adoh. Wong enom lan wong tuwa utawa biyungé tanggung jawab kanggo ngatur perjalanan menyang titik patemon lan saka titik bali ing wektu sing dituduhake ing wektu.

Aku bisa mlebu menyang NCS karo kanca-kanca?

Wong enom bisa mlebu karo kanca-kanca, lan yen padha nggarap tanggal sing padha ing wilayah sing padha lan pilih skill Phase 2 padha, padha duwe kesempatan sing apik kanggo ing program sing padha. Sawise kedhaftar padha ndhaptar, wong-wong enom bisa ngontak kita supaya bisa nunggoni program sing padha utawa mbagi kamar. Kita kudu ngerti jeneng saben kanca lan kita bakal nindakake kabeh sing paling apik kanggo njupuk iki menyang wawasan. Senajan kita ora bisa njamin iki, mlebu awal bakal nambah peluang!
NCS minangka cara sing apik kanggo ketemu wong anyar lan nggawe kanca anyar! Mriksa video kita ing kene.

Akeh wong enom sing ngerteni manawa dheweke wis diselehake ing tim utawa gelombang sing beda saka kanca-kanca, program iki menehi kesempatan kanggo pasrawungan wong anyar liwat kegiatan tim pembangunan lan sing mentor senior minangka wong gedhe sing bisa nyandhang nalika ora yakin. Kita mung ngidini sawetara wong enom saka siji sekolah ing saben program, lan mulane program iki bakal dadi sepisanan akeh wong enom ketemu siji liyane. Saindhenging program, lan utamane ing awal, bakal ana akeh tim game lan pemburu es kanggo mesthekake yen saben wong bisa ngerti wong enom liyane ing tim.

Kajaba iku, akeh wong ngandhakake yen salah sijine bagian paling apik saka program NCS yaiku patemon akeh wong anyar lan nggawe kanca anyar. Klik kene kanggo ndeleng sawetara pengalaman peserta sadurungé. Kita ora bisa menehi informasi babagan tim wong enom sing bakal dilebokake ing, amarga tim kanggo saben program mung ditrapake sawetara dina sadurunge tanggal wiwitan program. Wong enom bakal nemokake apa tim sing ana ing dina pisanan program.

Wigati dimangerteni yen akomodasi ing NCS minangka jenis kelamin sing siji lan supaya kita ora bisa nyetujoni panjaluk pamilike kamar kanggo wong enom sing beda-beda.

Apa ponsel ditindakake ing program NCS?

Wong enom diijini nggawa ponsel (lan pangisi daya) ing program NCS lan bakal bisa digunakake nalika aktivitas ora ditindakake (nggunakake ponsel nalika ora aktif). Wigati dimangerteni menawa ora bisa tansah ditelpon telpon seluler, utamane sajrone Phase 1 sing biasane adhedhasar pedesaan.

Kabeh akomodasi kita dilengkapi karo fasilitas sing perlu, kayata akses menyang soket listrik, udhara, lan liya-liyane. Wigati babagan jinis akomodasi ing program kasebut, para peserta bakal nduweni akses menyang sockets daya lan supaya bisa ngisi telpon. Akses bisa diwatesi banget kanggo akomodasi tented.

Wigati dicathet yen kita ora bisa ngamanake barang-barang pribadhi supaya wong enom sing nggawa telpon seluler nggawe kanthi resiko dhewe.

Apa wong enom kudu nggawa kanthong sing turu?

Ora, wong enom ora kudu nggawa tas sing turu. Kabeh akomodasi kita diwenehi sprei, kalebu akomodasi tentara lan yurt. Kita uga nyedhiyakake sprei kanggo camp ing wayah wengi sing wong enom njupuk bagéyan sajrone Part 1.

Apa dhaharan sing disedhiyakake?

Kabeh pangan lan ngombe bakal diwenehake nalika bagian omah program kasebut (nalika wong enom nuli ninggalake omah). Sampeyan mung kudu nggawa panganan sing dikemas kanggo dina pisanan Phase 1 (lan Phase 2 gumantung saka program, mangga dipriksa jadwal sampeyan).

Sanalika kita informed babagan kabutuhan wong enom sadurunge, kita bisa nyedhiyani paling khusus panganan kanggo syarat diet, kalebu panganan halal, kosher, vegetarian, vegan, lan gluten, lan kanggo alergi pangan. Kene conto jajanan sing kasedhiya ing bagean omah. Pilihan bakal beda-beda:

Kanggo program panas

Phase 1 (omah):
Mangga nggawa péso sing dikemas kanggo dina pisanan. Panganan energi dhuwur banjur disedhiyakake dening pusat kegiatan ruangan.
Sarapan: sereal, sarapan masak, bubur
Nedha awan: sandwic, crisps, woh
Nedha bengi: sajian panas (umpamane pasta, pizza, kari, cabe), salad, panganan cuci mulut

Phase 2 (babagan omah)
Mriksa jadwal sampeyan kanggo ndeleng yen sampeyan kudu nggawa bekal sing dikemas kanggo dina pisanan. Panganan banjur diwenehake dening The Challenge lan wong-wong enom bakal biasane memasak dhewe minangka bagian saka pengalaman urip sing mandiri.
Sarapan: sereal, roti panggang
Nedha awan: sandwic, crisps, woh
Nedha bengi: pilihan jajanan panas sing dipilih lan dimasak minangka tim (kayata sosis lan kentang mashed, aduk-fry, pizza)

Phase 3 (non-residential)
Mangga nggawa panganan sing dikemas sampeyan dhewe. Pangan ora kasedhiya.

Kanggo program musim gugur

Phase 1 (babagan omah)
Mangga nggawa péso sing dikemas kanggo dina pisanan. Panganan energi dhuwur banjur disedhiyakake dening pusat kegiatan ruangan.
Sarapan: sereal, sarapan masak, bubur
Nedha awan: sandwic, crisps, woh
Nedha bengi: sajian panas (umpamane pasta, pizza, kari, cabe), salad, panganan cuci mulut

Tahap 2 lan 3 (dina kegiatan, tetep ing ngarep ing wayah wengi)
Mangga nggawa panganan sing dikemas sampeyan dhewe. Pangan ora kasedhiya.

PARENTS AND GUARDIANS

Endi wong bakal turu nalika fase omah?
Apa sing kelakon ing Informasi Evening?
Pinten apa biaya kanggo melu ing NCS?
Apa sawetara wong enom sing arep nyedhiyakake program iki nduweni prilaku sing tantangan?
Sapa sing bakal tanggung jawab marang wong enom ing lemah?
Bakal melu ing NCS ngganggu studi pasinaon?
Carane aku njaluk remaja saya melu?


Endi wong enom bisa turu nalika fase pemukiman?

Ana macem-macem pilihan akomodasi sing kasedhiya ing NCS (contone kamar asrama sing misah, tenda, yurt, lan sapanunggalane), lan akomodasi khusus bakal beda-beda miturut program. Rincian akomodasi lan lokasi kanggo saben program bakal dikirim menyang peserta kurang luwih siji sasi sadurunge tanggal wiwitan program.

Akomodasi dijaga dening pusat kegiatan outdoor, kampus universitas utawa panyedhiya akomodasi liyane lan ana fitur keamanan ing panggonan kanggo njaga warga minangka aman sabisa. Peserta lanang lan wadon dipisahake dadi akomodasi jender tunggal lan ora diijini ngetik kamar saben liyane.

Akomodasi dilengkapi fasilitas sing penting kayata akses menyang udhara lan sockets daya. Sawetara akomodasi, kalebu jedhing, bisa dienggo bareng karo wong enom liyane, nanging mung karo peserta saka jenis kelamin sing padha.
Senajan ora ana wektu sing disetujoni supaya wong enom kudu turu, kabeh wong enom kudu duwe akomodasi dhewe dening 10.45pm. Disaranake yen wong enom bisa turu ing wayah wengi supaya bisa nyenengake kabeh kegiatan sabanjuré!

Kanggo program miwiti ing mangsa liburan panas:
Sajrone Phase 1, wong enom tetep ana ing pusat kegiatan ing njero desa. Tipe akomodasi bisa beda-beda. Bisa uga asrama, kanthi trip kemah sewengi, nanging bisa uga dadi tarub utawa tenda. Rincian kanggo saben program bakal dikirim menyang peserta kurang luwih siji sasi sadurunge tanggal wiwitan.

Sajrone Tahap 2, wong enom bakal nemu urip sing bebas kanthi tetep adoh saka omah lan mangan dhaharan dhewe. Maneh, akomodasi bisa beda-beda (contoné, uga minangka akomodasi gaya universitas utawa tenda utawa tlaga), lan rincian kanggo saben program bakal dikirim menyang peserta kurang luwih siji sasi sadurunge tanggal wiwitan program. Sajrone Phase 3, wong enom bakal tetep ing omah saben wengi.

Kanggo program miwiti sak setengah-setengah:
Sajrone Tahap 1, wong enom bakal tetep ing pusat kegiatan ing njero desa. Tipe akomodasi bisa beda-beda. Bisa uga asrama, kanthi trip camping sewengi, utawa bisa dadi yurts (tarub bunder), utawa akomodasi tented. Rincian kanggo saben program bakal dikirim menyang peserta kurang luwih siji sasi sadurunge tanggal wiwitan. Kabeh fasilitas sing perlu, kayata udhara lan soket listrik, bakal kasedhiya. Sak liyane program (Phase 2 lan 3), wong enom bakal tetep ing ngarep saben wengi.


Apa sing kelakon ing Informasi Evening?

Informasi Evening minangka kesempatan kanggo para peserta lan wong tuwa utawa biyas kanggo nggoleki informasi luwih lengkap babagan NCS lan njaluk pitakonan babagan program kasebut. Iku uga kesempatan kanggo ketemu wong enom liyane sing bakal melu ing program sing padha, lan tuwane utawa biyaya.

Kita bakal ngirim sampeyan ngajak kanggo Informasi Evening nalika papan wis dikonfirmasi. Biasane dianakake 2 minggu sadurunge program diwiwiti. Apike sampeyan rawuh minangka peserta sadurungé wis nemokake banget migunani, ora perlu sanadyan. Ing kasus apa wae, bakal ngirim sampeyan pandhuan Summer / Autumn rinci kira-kira sebulan sadurunge tanggal wiwitan program kanthi email utawa ngirim, biasane gumantung saka pilihan sing dipilih ing aplikasi kasebut.


Pinten apa biaya kanggo melu ing NCS?

Kita pitados bilih taun-taun lawas 15-17 layak kanggo melu ing NCS lan iku gedhe kanggo dhuwit. Pamaréntah ngluwari £ 1,000 saben peserta supaya bisa njamin program kasebut ora ngluwihi sampeyan biaya administrasi £ 50, apa sampeyan aplikasi liwat NCS The Challenge utawa NCS Trust. Peserta nglampahi wektu adoh saka omah kanthi kabeh kegiatan sing dilindhungi. Iki kalebu akomodasi, pangan (nalika ing babagan omah) lan peralatan.

Kita kerep nyedhiyakake penawaran spesial kanggo sekolah-sekolah sing dikunjungi. Yen sampeyan duwe pitakonan babagan pitulung utawa pambayaran dhuwit, hubungi kami.


Apa sawetara wong enom sing arep nyedhiyakake program iki nduweni prilaku sing tantangan?

Tantangan iki minangka tujuan kanggo ndhukung wong-wong sing nduweni tantangan sing tantangan kanggo ngidini dheweke entuk manfaat lan entuk paling apik saka NCS.
Minangka safety minangka keprigelan utama kita, kita nliti aplikasi saben wong enom, utamane menehi perhatian marang informasi medis lan dhukungan sing disedhiyakake.

Yen dicritakake menawa wong enom wis kesandhung karo aturan lan wates sing jelas, kita bakal ngubungi wong tuwa utawa wali kanggo ngrembugake iki. Ing sawetara kasus, kita bakal nemokake sekolah, profesional utawa pakar liyane kanggo informasi luwih lengkap. Kita banjur kepengin nggawe keputusan babagan wong enom lan carane dhukungan sing kudu dibutuhake ing NCS. Yen perlu, kita bakal nduwe dukungan staf ekstra kanggo wong enom.

Ing kabeh kasus, kita bakal nyadhangake para staf sing relevan kanggo nyinaoni prilaku sing tantangan supaya bisa ndhukung wong enom, lan kabeh tim. Kita uga duwe kode tumindak. Kita nerangake iki kanggo wong enom nalika wiwitan program lan kita ngarepake supaya bisa ngetutake. Kode tumindak ngandhut sawetara prilaku babagan prilaku sing kita ngarepake ing program, kalebu aturan safety, hukum, lan ngormati lan kalebu wong liya.

Yen wong enom serius utawa terus-terusan ngeculake kode tumindak, staf bakal netepake kahanan kasebut lan milih tindakan sing paling cocok. Ing sawetara kasus, kita bisa njaluk wong enom kanggo ninggalake program kasebut.


Sapa sing bakal tanggung jawab marang wong enom ing lemah?

Keamanan lan kesejahteraan peserta paling penting. NCS dikirim ing saindhenging Inggris lan Irlandia Lor kanthi jaringan pengalaman organisasi pemuda lan komunitas kalebu amal, konsorsi kuliah, karya sukarela, masyarakat, perusahaan sosial (VCSE) lan kerjasama sektor swasta. Staf NCS yaiku DBS sing dicenthang (sadurunge CRB) lan duwe latihan sing cocok kanggo kerja sama karo wong enom.

Kabeh aktivitas kasebut sacara komprehensif ditindakake kanthi resiko lan diawasi dening instruktur lan mentor sing dipilih kanthi teliti, lan program kasebut dijamin kualitas lan sacara lokal.


Bakal melu ing NCS ngganggu studi pasinaon remaja?

Ora. Program panas NCS njupuk ing mangsa panas. Program musim gugur lan musim semi sing luwih cetha bisa ditindakake kapan wae musim semi utawa musim semi.

Program panas NCS dilaksanakake ing mangsa panas. Program musim gugur lan musim semi sing luwih cetha bisa ditindakake kapan wae musim semi utawa musim semi.


Carane aku njaluk remaja saya melu?

Rumaja sampeyan bisa ndhaftarake kapinterane supaya bisa melu kanthi nggunakake kaca mlebu ing situs web kita utawa nelpon 0114 2999 210 utawa kanthi ngirim e-mail manajer NCS, Richard ing richard.r@element.li

Sawise pendaftaran wis rampung, bakal dikirimake detail luwih lengkap babagan proyek tartamtu sing wis ilang.

Element Society